Happy Birthing; jouw eigen geboortecoach!


"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!" - Pippi Langkous -


Geheel pijnloos bevallen ga ik je niet beloven, maar wel dat je door middel van goede voorbereiding de bevalling op een fijne, ontspannen manier kunt beleven samen met je partner. De basis van de begeleiding tijdens de zwangerschap ligt bij mij bij een mix van Mindfulness en HypnoBirthing®; een methode die gebaseerd is op het feit dat baby's op een ontspannen, natuurlijke manier geboren mogen worden, gebruikmakend van kennis over het baringsproces zodat je inzicht en vertrouwen krijgt om zelf de regie te kunnen behouden. We maken hierbij gebruik van ontspannings-, visualisatie-, en ademhalingstechnieken. Jouw gedachten en het effect van je hormonen hebben een enorme invloed op de werking van jouw lichaam tijdens de geboorte van je kind.Ook geef ik informatie over (pre- en postnataal) ouderschap, (borst)voeding en hechting.

HypnoBirthing® leert zwangere vrouwen (en hun partner) te vertrouwen op de natuurlijke manier van bevallen, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar het voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een ontspannen geboorte. Deze herhaling van positieve kennis en oefeningen geeft een aantoonbaar goed resultaat. Zo is al wetenschappelijk bewezen dat een goede voorbereiding zorgt voor minder medische interventies. Hypnotherapie, in verschillende vormen, wordt steeds vaker toegepast (ook door artsen) omdat het effectief blijkt.

Mindfulness traint de controle over de gedachten en zorgt voor een betere focus. Zo leer je om gedachten aan de kant te zetten als deze niet relevant zijn. Deze controle en focus bieden enorm veel voordelen. Het helpt bij tegengaan van stress en het leert je te leven in het nu-moment. Daar heb je de rest van je leven profijt van.

Gooisch Grut Geboortezorg geeft jouw de keus welke begeleiding je wilt:  • Persoonlijke coaching vanaf het begin van de zwangerschap, tijdens de bevalling en daarna (doula).
  • Een geboortecursus Happy(Hypno)Birthing, in een aantal bijeenkomsten, welke ook priv├ę bij jullie thuis kan plaatsvinden.
  • Een dagdeel of avond voorbereiding op de bevalling waarin ik kort het geboorteproces uitleg, bevalplan en bevalhoudingen bespreek en wat ondersteuning bied bij ontspanning en ademhaling.
  • Invulling naar eigen wens; geef gerust aan waar je behoefte aan hebt (met of zonder partner). "When you change the way you view birth, the way you birth will change." - Marie F. Mongan - 

Op deze website van Opens external link in new windowhttp://mooiebevallingen.nl vind je positieve geboorteverhalen en mooie filmpjes. Ik ben ervan overtuigd, net als de bedenker van de site, dat het lezen van positieve ervaringen bijdraagt aan een gunstig verloop van zwangerschap en bevalling.