Waar

In 2018 heeft Gooisch Grut het nest verplaatst van Laren naar Alkmaar na jaren lang heen en weer ‘vliegen’ om in Alkmaar en directe omgeving de werkzaamheden voort te zetten.

Kraamzorg in het Gooi blijft mogelijk, indien er ruimte is in de planning.

Ook kraamzorg in het buitenland is een optie. Indien je in Nederland verzekerd bent, wordt kraamzorg vanuit het basispakket vergoed. De reiskosten en onderdak zijn wel voor de jullie rekening.

Indien jullie kraamzorg of coaching door Gooisch Grut Geboortezorg willen laten verzorgen dan ontvangen jullie tijdig specifieke informatie over onderwerpen die hierop van toepassing zijn, zoals:

Checklist zwangerschap, een precieze omschrijving van de werkzaamheden, de leveringsvoorwaarden, waar Gooisch Grut dag en nacht bereikbaar is, etc.

Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie, voel je welkom! 

 

 

Flexibiliteit in uren

De kraamtijd hoeft niet te worden ingedeeld in van te voren vastgestelde uren (volgens Landelijk Indicatie Protocol: zorg t/m de 8stedag) (ben je er dan nog niet klaar voor is tot en met dag 10 mogelijk). Het LIP is een meer/minder-protocol maar gemiddeld ontvang je 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding over 8 dagen. Er gaan uren af als je 1 of meerdere dagen in het ziekenhuis verblijft. Heb je wat meer ondersteuning nodig dan is herindicatie mogelijk.

Via de ziekenkostenverzekering ontvang je een vergoeding voor de kraamtijd (raadpleeg de polis voor de voorwaarden). Mocht je meer uren willen bijkopen dan is dit mogelijk.

Flexibele invulling heeft als voordeel dat de zorg goed kan worden aangepast aan jullie situatie.


Gooisch Grut heeft een samenwerkingsverband met Regiokraamverzorging.