Coaching?

Gooisch Grut, niet alleen Kraamzorg!

Waarom ook coach?

Als ik een blik werp op facebook (waar jullie natuurlijk ook allemaal op kijken ;-),  kan ik mij zo voorstellen dat je als ouder helemaal van de leg raakt.

Geef je wel/niet je kind borstvoeding tot in de oneindigheid van dagen, geef je wel de juiste fles, kook je wel Paleo- glutenvrij-bio-eigen kweek-zonder toevoegsels?

Zijn de kinderkleertjes en spulletjes wel ontwikkelend/gezond/verantwoord/natuurlijk/ergonomisch?
Ben je met het begeleiden van je kind niet/wel te vrij-streng-stimulerend-verantwoord-bewust-natuurlijk-Mindfull?

Draag je wel/niet, te lang, te kort, te vaak, te weinig?

Steeds meer ouders raken door al die goedbedoelde adviezen helemaal van de kook. Zijn bang dat ze niet de norm, zoals in de omgeving of op internet gesteld wordt, naleven en gaan twijfelen aan hun kwaliteit als ouders en als mens.

Je hebt als ouders zelf de regie in handen om je kind te begeleiden tijdens de ontwikkeling en probeer hierbij een manier te vinden waar je jezelf prettig bij voelt. Kijk naar het aanbod en pluk daaruit wat jou aanspreekt in plaats van het te zien als norm.

Wat anderen doen en adviseren; prima, maar het moet niet zo zijn dat je je als moeder onzeker of minderwaardig gaat voelen als je niet op dezelfde manier de opvoeding van je kinderen invult.

Ook ik heb over veel bovenstaande onderwerpen een mening maar die is van ondergeschikt belang tijdens het op weg helpen met tips en trucs welke aansluiten bij de denk- en leefwijze van het gezin.

Of het nu over voeding gaat, verzorging, communicatie met je kind, ik help je graag op weg!